Ce este Tag The Flag?

Tag the Flag este un eveniment-concurs ce urmăreşte identificarea şi promovarea locurilor şi evenimentelor mai puţin cunoscute şi stabilirea relaţiilor dintre colegi. Tag the Flag este un eveniment plin de adrenalină perfect pentru relaxare într-o zi de weekend sau pentru teambuilding-uri.

  • Cum funcţionează?

Fiecare echipă este formată din mai multi participanţi. Coechipierii trebuie aleşi cu atenţie pentru că la finish vor ajunge doar echipele care reuşesc să treacă peste toate probele din concurs în timpul maxim stabilit.

O echipă este preferabil să îndeplinească cât mai multe aptitudini necesare rezolvării probelor (cel puţin un membru/echipă să aibă carnet de conducere cat. B, să ştie să meargă pe bicicletă, să nu-i fie rău de înălţime, să ştie să înoate etc).

Probele nu se cunoasc în prealabil, ele sunt descoperite pe parcursul concursului şi trebuiesc rezolvate fără ajutorul telefoanelor şi informaţiilor online. Echipele pleacă de la Start fără nici un ban în buzunar. Terminarea unor probe are ca recompensă bani sau posibilitatea de a folosi un vehicul (bicicletă, atv, autobuz, taxi sau maşină). Echipele au posibilitatea de a primi ajutorul oamenilor de pe stradă. După fiecare probă rezolvată, echipelor le este înmânat (sau îl descoperă singure) un plic sigilat în care stă scris un indiciu pentru a ajunge la următoarea probă.

  • Care sunt probele?

Concursul este împărţit în mai multe etape iar la terminarea fiecăreia, echipele trebuie să tag-uiască un steag aflat la pit-stop. Netag-uirea steagului duce la primirea unui timp de penalizare. În urma fiecărei etape se va stabili un clasament care va putea fi baza clasamentului final.

Pe parcursul traseului există probe ajutătoare, probe obligatorii si probe opţionale în urma cărora echipele vor găsi elemente şi instrumente utile pentru rezolvarea următoarelor probe (hartă, busolă, bani, lanternă etc). Este la alegerea fiecărei echipe dacă va „pierde timpul” rezolvându-le sau merge mai departe riscând în felul ăsta să nu poată rezolva diverse probe. Echipele se pot întoarce să rezolve proba ajutătoare din etapa în care concurează la momentul respectiv. Dar în felul ăsta timpul trece în defavoarea lor.

  • Cui este adresat Tag the Flag?

Tag the Flag poate fi jucat de oricine, indiferent de vârstă, sex sau meserie.

Companiilor:

- Tag the Flag este un concurs-eveniment perfect pentru team-buildinguri
- Concursul poate fi gândit în aşa fel încât să promoveze diverse produse sau servicii, la Tag the Flag putând fi invitaţi jurnalişti, bloggeri sau colaboratori. În acest fel, invitaţii primesc informaţia într-un mod mult mai atractiv care implică şi latura emoţională

Hotelurilor, municipalităţilor:

- Tag the Flag este un serviciu atractiv pentru turişti, prin participarea la acest concurs-eveniment putând descoperi locuri turistice într-un mod mult mai atractiv plin de adrenalină

Turiştilor:

- Turismul tradiţional a devenit puţin monoton şi tocmai de aceea Tag the Flag este o modalitate aparte de a cunoaşte oraşul, participanţii la concurs aflându-se contra cronometru atunci când trebuie să descopere detalii arhitecturale şi elemente imporante din instoria oraşului pe care îl vizitează